Wat is de perfecte babyshower taart?

Mooie versierde babyshower taart | Babyshower taart

Nog maar een paar weken of maanden tot je baby geboren wordt, en nu is het de perfecte tijd om het te vieren. Jij zal het zonnetje in huis zijn en mag alle verpakkingen van de cadeau af trekken! Zorg er wel voor dat je goed bent voorbereid zodat je niet bezorgd hoeft te zijn op de dag zelf. Plan een weekend en stuur iedereen die je wilt uitnodigen een e mail of een berichtje en je bent klaar.

Je wilt natuurlijk graag je gasten verassen met een prachtige taart die bijvoorbeeld in het thema van het geslacht van jouw kindje is gemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om het geslacht nog geheim te houden, hoe dan ook, we hebben genoeg ideeën voor babyshower taarten voor je!

Wil je meer ideeën opdoen voor het serveren van andere hapjes? Lees er alles over in ons artikel babyshower hapjes.

Dit blogartikel is onderdeel van een veel groter artikel over babyshower organiseren, ook leuk om even te kijken!

Babyshower taart bestellen

Wanneer je een babyshower feestje geeft zijn er een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt de geboorte van jouw kindje natuurlijk op een leuke manier vieren en daar heb je misschien vele wensen voor. Daarom kiezen sommige mensen voor een babyshower taart bestellen en niet zelf te maken. Dit bespaard een heleboel tijd.

Je kunt makkelijk een babyshower taart bestellen via de website van verschillende partijen, of even bellen naar jouw favoriete bakkerij. Neem even contact op en leg uit wat de bedoeling is, vaak kunnen ze dan wel een lekker en uniek gebakje maken in een speciale vorm en smaak zodat het duidelijk is dat er een kindje wordt geboren.

Cupcakes met een babyshower thema
Cupcakes met een babyshower thema

Makkelijke oplossingen

Je kunt het jezelf makkelijk maken door cupcakes te serveren wanneer je de cadeautjes van je gasten gaat uitpakken, maar de meeste mensen willen toch wel iets uitgebreiders. Cupcakes kun je uiteraard ook zelf maken, of kopen in de winkel. Dit is ook gemakkelijk te doseren naar het aantal personen.

Natuurlijk kun je ook wat taarten uit de supermarkt in je winkelwagen gooien. Dan ben je ook klaar om tijdens je feestje het zonnetje in huis te zijn! Heb je er zin in?

Zelf een babyshower taart bakken

Als je het graag een meer uitgebreid feestje wilt geven kun je eraan denken om taarten te serveren. Op de meeste babyshowers zijn taarten vaak de eye catcher van het feestje. Daarom wil je hier van tevoren wel graag over nadenken! We hebben 2 geweldige recepten voor je die je met gemak kunt namaken voor een professioneel resultaat.

Een mooie gekleurde ombre taart (Gender reveal)

Een babyshower is een unieke gebeurtenis. Je staat op het punt een baby te krijgen en iedereen komt je hiervoor feliciteren. Veel mensen stellen een menu samen om aan te geven wat er die dag allemaal te krijgen is. De highlight van dit menu zijn toch vaak wel de babyshower taarten. Lees hier het recept van een professionele ombre taart:

Ingrediënten

Het hele recept is verdeeld in drie delen: de cake en het glazuur bereiden, en ze in elkaar zetten. Laten we eens kijken naar de ingrediënten van elk die je gebruikt hebt om een babyshower taart met een ombre effect te maken:

Cake:

  • Bloem: 420 g
  • Bakpoeder: 1 eetlepel
  • Zout: 1/2 theelepel
  • Eieren: 4 grote (6 indien klein)
  • Boter (ongezouten en op kamertemperatuur): 227 g
  • Kristalsuiker: 400 g
  • Plantaardige olie: 60 ml
  • Volle melk: 420 ml
  • Zuiver vanille-extract: 1 eetlepel

Vanille botercrème glazuur:

  • Zuiver vanille-extract: 1 eetlepel
  • Gezeefde poedersuiker: 600 g
  • Ongezouten boter (kamertemperatuur): 340 g
  • Vloeibare slagroom: 75 ml
  • Zout: 1/8 tl
Roze babyshower taart met een baby in bed
Roze babyshower taart met een baby in bed

Recept

Taart:

Om een mooie ombre taart te maken voor je babyshower, volg je deze stappen:

  1. Voordat je het cakebeslag maakt, begin je met het voorverwarmen van de oven op 180°C. Smeer de bodems van de drie 22 cm cakevormen eerst in met boter en bekleed ze dan met zorgvuldig gesneden bakpapier.
  2. Zeef nu de volgende ingrediënten in een kom: bloem, zout en bakpoeder.
  3. Klop olie, suiker en boter in een elektrische mixer gedurende 3-5 minuten tot het mengsel zacht en luchtig is.
  4. Neem de eieren, voeg er een toe aan de mixer en klop het. Voeg dan een ander ei toe en klop het mengsel. Herhaal dit met alle eieren.
  5. Voeg vanille-extract toe en klop het mengsel opnieuw.
  6. Scheid nu het bloemmengsel in drie delen en de melk in twee delen.
  7. Voeg één deel van het bloemmengsel toe aan de mixer en klop op lage snelheid. Voeg vervolgens een deel melk toe en klop. Voeg daarna het tweede deel van het bloemmengsel toe en herhaal de meel-melkwisseling met de rest van de delen.
  8. Je kunt kiezen of je de babyshower taart, meisje of jongen, met één kleur of drie tinten kleuren wilt maken. Als je de voorkeur geeft aan het laatste, haal het mengsel uit de klopper in drie aparte kommen.
  9. Begin met het toevoegen van een kleine druppel voedselkleurstof aan elke kom en meng grondig tot de gewenste tint is bereikt.
  10. Zodra het beslag klaar is, giet je elke kom in voorbereide (beboterde en met perkamentpapier beklede) pannen en bak je ze op 162°C gedurende 25 tot 30 minuten. Je kunt ze ook 1 voor 1 bakken als je maar 1 taartvorm in huis hebt.

Glazuur:

  1. Doe de boter en het zout in de elektrische mixer en klop gedurende 2 minuten op middel-lage snelheid of tot je een zachte en romige consistentie krijgt.
  2. Voeg de volgende ingrediënten toe: suiker, zuiver vanille-extract en de slagroom. Klop eerst 30 tot 40 seconden op een matig lage snelheid en schakel dan over op hoge snelheid en klop het mengsel nog eens twee tot drie minuten.
  3. Het glazuur is klaar! Je kunt altijd meer of minder suiker toevoegen om het glazuur dikker of dunner te maken.

Taart in elkaar zetten

  1. Maak de taart lagen plat.
  2. Zet één taart laag voorzichtig op een taart standaard (of gebruik een serveerschaal); smeer een gelijkmatige laag glazuur.
  3. Plaats de tweede taart laag en herhaal het verspreiden van het glazuur.
  4. Na het plaatsen van de derde laag, smeer je het glazuur over de volledige taart, dus ook de zijkanten.
  5. Zet de taart een paar uur in de koelkast.

Dat is hem dan! Jouw perfecte en professionele ombre babyshower taart is klaar om aangesneden te worden!

Een leuke Candy-Bursting taart

Iedereen kan genieten van unieke babyshower taarten, dus laten we je gasten verassen met een unieke taart. Stel je voor: je snijdt een taart open en plots komen er heerlijke, schattige kleine snoepjes uit (die trouwens ook een perfecte verrassing kunnen zijn voor een gender reveal party!). Een baby shower is niet compleet zonder deze leuke candy-bursting taart, dus laten we hem maken.

Blauwe en roze babyshower snoepjes
Blauwe en roze babyshower snoepjes

Ingrediënten

Het maken van deze mooie, lekkere, met snoep gevulde taart is een fluitje van een cent als je al van bakken houdt. Je zal deze taart niet tegenkomen op veel babyshowers. Alles wat je nodig hebt is:

  • Zelfgemaakte of gekochte Cake Lagen: 4 (rond)
  • Geklopt luchtig wit glazuur: Zoals in eerder recept benoemd
  • Snoepjes (Roze/Blauw): Ongeveer 300 gram

Recept

Een eenvoudige manier om platte cakes te bakken is het gebruik van cakemix – een kant-en-klaar poeder dat je kunt gebruiken om een cake in de oven te bakken door het te mengen met eieren en water (of melk). Laten we nu eens kijken hoe je je cake met snoepjes kunt maken!

  1. Snijd de afgeronde kop van de cake en bewaar deze. Snijd de cake vervolgens in 3 horizontale plakken. Nu heb je in totaal 4 lagen.
  2. Haal de middelste 2 lagen ertussenuit en snijd een gelijke ronde opening aan de binnenkant. Zorg ervoor dat er minimaal 3 centimeter ruimte is aan de zijkanten.
  3. Neem nu de onderste cake laag en zet deze op een taart standaard (of gebruik een serveerschaal). Smeer het opgeklopte fluffy witte glazuur op de bovenkant van de laag.
  4. Leg er voorzichtig de cake laag met het gat op en bestrijk deze opnieuw met glazuur. Herhaal dit met de tweede cake laag waar je een gat in hebt gemaakt.
  5. Vul nu het gat tot aan de rand met snoepjes (of bijvoorbeeld hagelslag of pepernoten!).
  6. Plaats nu de bovenkant terug op de taart en smeer het glazuur op de zijkanten en de bovenkant van de taart. Zet de cake een paar uur in de koelkast.

En ta-da! Je candy-bursting taart is klaar. Wanneer je de taart opensnijdt, zullen de snoepjes ruit vallen, wat voor een aangename verrassing zorgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.