Babyshower spelletjes

Vriendinnen op een babyshower | Babyshower spelletjes

De babyshower is een aantal jaren geleden overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en is helemaal trending. Het feestje is nu zelfs zo populair dat het als één van de leukste vieringen tijdens een zwangerschap wordt ervaren.

De aankomende moeder komt met familie en vrienden bijeen om de komst van de baby te vieren én dat kan zo groots uitgepakt worden als je zelf maar wilt.

Dit blogartikel is onderdeel van een veel groter artikel over babyshower organiseren, ook leuk om even te kijken!

Welk babyshower spel ga jij spelen?

Een belangrijke traditie tijdens een babyshower is het spelen van leuke baby gerelateerde spelletjes. Als je een babyshower gaat organiseren voor jouw vriendin, zus of nicht, mogen babyshower spelletjes dus absoluut niet ontbreken. Er zijn ontzettend veel babyshower spelletjes die je kunt doen waaraan ook de aanstaande moeder mee kan doen. Zo kun je kiezen om een race te spelen wie als eerst het flesje heeft opgedronken, maar je kunt het nog veel gekker maken met het besnuffelen van luiers en nog veel meer! In dit blog artikel noemen we een aantal leuke spellen voor alle gasten.

8 leuke gratis babyshower spelletjes op een rij

Er wordt natuurlijk altijd uitgekeken naar de babyshower taart en de lekkere hapjes, maar het leukste van het feestje is wanneer de spelletjes kunnen worden gespeeld.

Het zorgt voor ontzettend veel plezier en interactie tussen de gasten. Zo leren je gasten elkaar wat beter kennen en hebben ze meteen leuke gespreksonderwerpen. Hieronder geven we je een aantal leuke ideeën voor spelletjes die niets hoeven te kosten.

Ideeën opdoen voor de decoratie van de babyshower of het serveren van de lekkerste hapjes? Lees er alles over in onze artikelen babyshower decoratie en babyshower hapjes.

1. Het verboden woord tijdens het babyshower spel

Misschien wel het lastigste spel om tijdens een babyshower te kunnen winnen: tijdens de hele babyshower het woord ‘baby’ geen één keer te zeggen. Dat is een hele uitdaging! Iedere gast krijgt bij binnenkomst een sticker of button die zij zichtbaar op moet spelden. Vermeld daarbij dat het woord ‘baby’ gedurende de hele babyshower niet mag worden gezegd. Wanneer iemand dit woord toch gebruikt, dan moet deze persoon haar sticker doorgeven aan de gast die haar erop betrapt heeft. De gast met de meeste stickers aan het einde van de babyshower heeft gewonnen. Lukt het jou, denk je?

2. Hoe groot is de buik?

Een leuke binnenkomer die altijd wel gespeeld wordt, is het traditionele spel: raad de buik. Het is een simpel spelletje en zorgt altijd voor veel pret. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is aan elke deelnemer te vragen om op een kaartje te schrijven hoe groot zij denken dat de zwangere buik van de aanstaande moeder is.

Vervolgens zal één van de gasten de buik van de moeder opmeten. Dit is vaak een hilarisch moment want het zal je soms verbazen hoe groot die buiken kunnen zijn. De deelnemer die het dichtstbij zat wint uiteraard dit spel.

Een zwangere vrouw die haar buik opmeet
Een zwangere vrouw die haar buik opmeet

3. De babyshower spelletjes quiz

Wat uiteraard niet mag ontbreken tijdens een babyshower is een babyshower quiz. Het is leuk om dit spelletje te combineren met het uitpakken van de cadeaus. Zo check je de kennis van de aanstaande moeder met een verrassende vragenlijst en kunnen de cadeaus in het bijzijn van de gasten worden opengemaakt ! Telkens wanneer de moeder een vraag goed beantwoordt heeft, mag ze één van de cadeaus openmaken. Heeft ze een vraag niet goed? Dan moet ze uiteraard een opdracht uitvoeren!

4. Kleed de baby

Een ander spel dat voor veel hilariteit zal zorgen is ‘Kleed de baby’. Bij dit babyshower spelletje worden de gasten opgedeeld in groepen die gezamenlijk ervoor moeten zorgen dat de baby zo goed mogelijk gekleed wordt. Zijn de groepen verdeeld, dan kiest iedere groep één iemand uit die geblinddoekt kleertjes aan zal moeten trekken bij een pop. De geblinddoekte persoon krijgt van de groepsleden aanwijzingen hoe zij het beste de baby aan kan kleden. Uiteraard gaat het daar vaak mis, want iedereen zal hier zo z’n eigen ideeën bij hebben. Kortom dit spelletje zal voor veel gelach zorgen. Naast het aankleden van een pop is rompertjes versieren ook een leuk spel!

Een babypop met een rompertje aan
Een babypop met een rompertje aan

5. De baby heeft honger

Is de baby eenmaal aangekleed dan wordt het natuurlijk tijd om de baby te voeren. Ook voor dit spel deel je de gasten om in teams van twee personen. De persoon die de baby speelt zal worden geblinddoekt. De andere persoon speelt de moeder.

Het idee is om de baby rare hapjes te voeren. De baby moet raden wat zij zojuist gegeten heeft. Om voor extra hilariteit te zorgen kun je hapjes van heftige smaken maken. Denk aan sambal of mosterd. De gezichten van de deelnemers zullen voor een hoop gelach zorgen en het groepje dat de meeste smaken juist heeft geraden, wint het spel!

6. De melkflesjes race

Tijdens de babyshower spelletjes mag een echte race natuurlijk niet ontbreken. Pak daarom een paar babyflesjes en vul deze met sap, melk of bier en geef iedere deelnemer een flesje. Alle deelnemers gaan nu op een rij staan. Wordt het startsignaal gegeven dan moeten alle deelnemers proberen zo snel mogelijk het hele flesje leeg te drinken. De persoon die het flesje als eerste op heeft wint het spel.

Groep vriendinnen op een babyshower met een grote babyfles in hun handen | Babyshower spelletjes
Een groep vriendinnen op een babyshower met een grote babyfles in hun handen

7. Ken jij deze moeder?

Een ander leuk spelletje voor een babyshower is ‘raad de moeder’. Maak voorafgaand aan de babyshower een lijst met bekende moeders uit films en series. Schrijf vervolgens al deze namen op post it’s en plak deze bij aanvang van het spel op de voorhoofden van alle deelnemers. De gasten mogen natuurlijk niet lezen welke naam er op hun voorhoofd geplakt is, maar zij zullen informatie moeten gaan vragen aan de andere spelers om de bekende moeder te raden die op hun voorhoofd staat. Je zou dit spelletje ook kunnen spelen tijdens de borrel gedeelte. Zo kunnen ook de gasten die elkaar niet kennen, leuk met elkaar praten en elkaar beter leren kennen.

8. Luier ruiken

De één vindt dit een ontzettend leuk spel, de ander heeft er weinig mee. Hoe het ook zij, dit spel zal hoe dan ook op je lachspieren werken tijdens de babyshower! Hoe het werkt? Voorzie 10 luiers van verschillende geuren. Denk hierbij aan bloemen extracten, baby olie, cake aroma’s etc. Elke luier wordt genummerd. Laat de gasten nu allemaal aan de 10 luiers ruiken en per luier opschrijven wat ze denken te ruiken. Degene die de inhoud van de meeste luiers goed geraden heeft wint.

Klaar voor de aanstaande ouders

Nu wij voor jou 8 leuke en gratis babyshower spelletjes op een rij hebben gezet, ben jij er helemaal klaar voor om een geslaagde babyshower te organiseren. De spelletjes tijdens de babyshowers zorgen ervoor dat de aanstaande mama en haar vriendinnen plezier kunnen maken en heerlijk kunnen genieten van een leuke middag. Zorg er daarom altijd voor dat je een aantal spelletjes voorbereidt en verspreidt het spelen van de spelletjes over de middag of avond heen. Zo kunnen de gasten tussen de spelletjes door met elkaar kletsen en genieten van het goede gezelschap. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.