Babyshower organiseren

Groep vrouwen op een babyshower | Babyshower organiseren

De periode dat je beste vriendin of zus zwanger is, is natuurlijk hartstikke bijzonder. Je wil natuurlijk dat deze speciale periode voor altijd gekoesterd kan worden, inclusief een epic babyshower. Het organiseren van een babyshower kan veel stress opleveren en allerlei vragen oproepen.

Want hoe organiseer je een babyshower? Wat zijn leuke activiteiten tijdens een babyshower? Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jouw bestie een onvergetelijke dag heeft. Lees dan ook snel verder voor de beste babyshower tips!

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een feestje om jouw zwangere bff, zus of ander familielid even helemaal in de watten te leggen en haar een boost te geven voor de laatste loodjes van haar zwangerschap. Wil je alles weten over het ontstaan van de babyshower? Lees dan hier alle antwoorden op de vraag wat is een babyshower?

Verwen de aanstaande moeder met leuke babyshower cadeautjes
Verwen de aanstaande moeder met leuke
babyshower cadeautjes

Babyshower laten organiseren

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is: ga je zelf de hele babyshower organiseren of roep je de hulp in van een ware professional? Er zijn tegenwoordig steengoede babyshower-planners die specialist zijn op het gebied om een babyshower georganiseerd te krijgen.

Wil jij groots uitpakken en jezelf, de zwangere vrouw en de andere dames in het leven van de mommy-to-be niet belasten? Dan kan het een idee zijn om jullie babyshower te laten organiseren, zo weet je zeker dat je een geslaagde babyshower krijgt.

Babyshower organiseren wanneer

Of je nu zelf de babyshower organiseert of laat organiseren, het feest begint bij het bepalen van de guestlist. Heeft jouw vriendin of 1 van de aanstaande ouders aangegeven wat haar wensen zijn en hoe klein of groot zij deze speciale happening graag voor haar ziet? Respecteer dan haar wensen en ga niet all-out als zij aangeeft een kleine en intieme babyshower te willen. En vice versa natuurlijk.

Het is likely dat jouw vriendin of de aanstaande vader een lijstje met namen doorgegeven heeft. Anders kun je hier gerust om vragen of schakel haar partner in voor hulp. Check wie ze er allemaal bij wil hebben en wat ze van haar babyshower verwacht. Zodra je weet welke inner crowd bij de babyshower aanwezig mag zijn, kun je de gastenlijst alvast optrommelen voor een datum en het afstemmen van het budget en het babyshower thema. Dit kan makkelijk via datumprikker of via een speciaal app-groepje.

Aanstaande mama met haar vriendinnen die een babyshower voor haar georganiseerd hebben
Aanstaande mama met haar vriendinnen die een babyshower
voor haar georganiseerd hebben

Wanneer organiseer je de babyshower? Wacht niet te lang! Als een zwangere vrouw tegen de uitgerekende datum aanzit, is de kans groot dat ze zichzelf ook al best een beetje uitgeteld voelt. Wat is dan wel een ideale tijd voor het organiseren van een babyshower? Organiseer de babyshower zo’n tien tot uiterlijk vijf weken voor de uitgerekende datum, dan zit je eigenlijk altijd wel goed.

Hoe organiseer je een babyshower?

Je weet nu wie er allemaal op de gastenlijst staan en wanneer je de babyshower gaat organiseren. Let’s get down to business. De volgende stap is bepalen wat voor babyshower-type jouw dame in kwestie is. Houdt ze van spelletjes of juist helemaal niet? Is ze traditioneel of mag de babyshower wel een randje hebben? En op welke locatie voelt de aanstaande moeder zichzelf helemaal op haar gemak?

Hoe helderder je de wensen van jouw vriendin hebt, des te beter je weet hoe je haar babyshower het beste kan organiseren.

Babyshower spelletjes

Als je aan babyshower organiseren denkt, denk je ook aan spelletjes. Hoe leuk kunnen die soms zijn? Je gaat echt herinneringen maken en de slappe lach gegarandeerd krijgen.

Is jouw feestnummer helemaal gek op spelletjes? Check dan hier de leukste babyshower spelletjes!

Babyshower organiseren tips

Of je nou kiest voor een high-tea bij een hippe hotspot, mocktails and bites bij die fijne bar bij jouw vriendin om de hoek of gaat picknicken in het park; er zijn een aantal babyshower tips die van iedere babyshower een succes maken. Wij geven je de beste babyshower tips voor het organiseren van een babyshower:

● Houd rekening met de duur van de babyshower. We begrijpen dat dit moment eindeloos mag duren, maar zo’n twee uurtjes is meestal wel voldoende voor je hoogzwangere vriendin;

● Zadel de mommy-to-be niet met rommel of met kosten op. Organiseer je het feestje bij haar thuis? Zorg dan dat je haar paleisje weer on-fleek achterlaat. De kosten splitten jij en de andere gasten. Zorg dat je van te voren afstemt wat voor iedereen een gepast budget is;

● Maak van haar partner jullie partner in crime. Op deze manier kun je haar makkelijker verrassen en voorkom je dat je jouw vriendin op een onprettig moment verrast. Ja, het moet een surprise zijn maar voor haar ook wel zo prettig als ze niet met een out-of-bed-look haar feestje binnenstapt;

● Bedenk vooraf wat jullie willen gaan doen en organiseer een aantal leuke babyshower-activiteiten. Hierover vertellen we je verderop in deze blog meer!

Een leuke activiteit is het invullen van babyshower-invulkaarten
Een leuke activiteit is het invullen van babyshower-invulkaarten

Babyshower uitnodiging

Hoe handig die app-groepjes ook zijn, vaak is het ook wat onpersoonlijk. Dat kan anders, vind je niet? Verras, en verhoog alvast de voorpret met een mooie babyshower-uitnodiging. Fijne bijkomstigheid is dat je jouw zwangere vriendin een exemplaar van de uitnodiging kan geven zodat deze een mooi plekje kan krijgen in haar eerste babyboek. Een andere leuke manier van uitnodigen is ook de babyshower-kaart.

Babyshower activiteiten

Op de dag zelf heb je een ruime keuze aan tal van activiteiten. Een aandenken aan dit bijzondere event is altijd een goed idee. Hier kun je in het kiezen van de activiteit alvast rekening mee houden. Want één ding is zeker, jouw vriendin zal nog vaak met een glimlach terugkijken op haar fantastische babyshower.

Een laagdrempelige activiteit die voor iedereen leuk is, is het invullen van babyshower-invulkaarten. Op deze kaarten staan een aantal leuke vragen over de baby, zoals wanneer iedereen verwacht dat de baby geboren wordt. Ook zijn er invulkaarten met fun facts over de mommy-to-be.

Een babyshower-boekje zit in dezelfde hoek als de babyshower-invulkaarten. In het boekje geven de gasten antwoord op leuke vragen. Daarnaast is het boekje een ultieme herinnering en fungeert het tegelijkertijd als een fijn gastenboekje waarin jouw vriendin nog heerlijk terug kan kijken.

Babyshower decoratie

Een leuke babyshower verdient natuurlijke leuke babyshower versiering. Verwacht jouw zwangere vriendin en aanstaande moeder in kwestie een baby-boy of organiseren jullie een babyshower voor een meisje? Hoe dan ook, hier mag je best een beetje over the top gaan. Feestelijke ballonnen dienen als prima basis. Op zoek naar creatieve decoratie? Wij delen hier de leukste babyshower decoratie tips!

Mooi gedecoreerde kamer voor een babyshower
Mooi gedecoreerde kamer voor een babyshower

Babyshower hapjes

Lekkere hapjes mogen natuurlijk niet ontbreken op jullie babyshower. Ook hier geldt, houd rekening met de wensen en misschien wel de zwangerschap-cravings van je bestie. Eet jouw zwangere vriendin of bff vegetarisch? Zorg dan voor een lekkere vega borrelplank. Is ze een hardcore zoetekauw? Plan dan een feestelijke high-tea.

Lees hier alles over de must-have babyshower hapjes.

Babyshower taart

Wat de bites-of-choice ook worden, een babyshower taart is wat ons betreft een mooie centerpiece. Dat kan ook zeker de welbekende luiertaart zijn, nog steeds een populair cadeau voor op de babyshower. Maar in dit geval hebben we het over de eetbare variant. Gaan jullie voor een super zoete roze taart of wordt het een stoere babyshower-taart voor een boy?

Babyshower gedicht

Een gedicht schrijven voor een babyshower? Waarom niet! Je kunt zoveel zeggen met een gedicht en het geeft een persoonlijke touch aan elke babyshower. Je kunt een gedicht schrijven voor de uitnodiging, bij het cadeau voor de aanstaande mama en je kunt er zelfs een leuk spel van maken! Lees snel ons blogartikel als je tips en tricks nodig hebt voor een babyshower gedicht.

Maak het onvergetelijk

Of je nou groots uitpakt met allerlei trendy decoratie en hippe happen of wat meer down-to-earth blijft met een klein maar fijn clubje gewoon lekker thuis, je wil sowieso dat de babyshower onvergetelijk is. Heb jij nou de verantwoording en heb je een hele club zwangere vrouwen om te pleasen?

Hopelijk hebben we je goed op weg kunnen helpen met onze tips. Om het helemaal af te maken, kun je de gasten babyshower bedankjes geven. Ook hier zijn tal van leuke, creatieve mogelijkheden die een gouden randje aan de dag geven.

Maak er een onvergetelijke dag van met lekker eten, drinken, cadeautjes en spelletjes
Maak er een onvergetelijke dag van met lekker eten, drinken,
cadeautjes en spelletjes

Geniet

Door de druk van het organiseren en de drang naar perfectie vergeten we soms het allerbelangrijkste. Dit kan zomaar eens een van de laatste momenten zijn voordat het leven van je bestie behoorlijk op z’n kop staat en ze vooral druk is met haar newborn. Geniet, lach en ben even helemaal in het moment met elkaar. Dan wordt de babyshower vanzelf onvergetelijk.

Ga terug naar het overzicht over zwanger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.