Babyshower gedicht

Notitieblok met potlood | Babyshower gedicht

Een gedicht schrijven voor een babyshower? Waarom niet! Je kunt zoveel zeggen met een gedicht en het geeft een persoonlijke touch aan elke babyshower. Je kunt een gedicht schrijven voor de uitnodiging, bij het cadeau voor de aanstaande mama en je kunt er zelfs een leuk spel van maken! 

Ben jij op zoek naar inspiratie om een gedicht te schrijven om nooit meer te vergeten? In deze blog lees je onze ideeën en tips om je creatieve kant naar boven te laten komen!

Dit blogartikel is onderdeel van een veel groter artikel over hoe je een babyshower kunt organiseren, ook leuk om even te kijken!

Een gedicht schrijven voor de uitnodiging

Wil jij zeker weten dat iedereen die uitgenodigd is voor de shower er al naar uitkijkt vanaf het moment dat de uitnodiging op de mat valt? Schrijf dan een gedicht in de uitnodiging! Maar… hoe doe je dit nou eigenlijk? Misschien denk je dat een gedicht schrijven lastig is, maar dit valt ontzettend mee. Als je de volgende tips opvolgt heb jij binnen no time een te gek gedicht voor iedereen die te gast is op de baby shower! 

Baby’s, baby’s en nog meer baby’s

Je weet het onderwerp van je gedicht al: dus dat is in ieder geval één ding waar je je niet druk over hoeft te maken. Schrijf alles op wat jij weet over baby’s, en vooral over baby’s en de mama-to-be. Tip: ga eens een uurtje brainstormen of maak een mindmap over alles dat je weet over baby’s, woordgrapjes met baby’s en grappige feitjes over baby’s. Voor je het weet heb je niet één, maar een heleboel babyshower gedichten!

Close-up van een knappe baby jongen
Close-up van een knappe baby jongen

Zoek wat inspiratie online

Online is er van alles en nog wat te vinden, dus ga daar vooral zoeken! Op Pinterest pinnen veel mensen mooie babyshower gedichten, en op Google vind je ook veel voorbeelden. Bespaar jezelf de pijn van urenlang inspiratieloos naar een leeg vel papier staren, en laat je inspireren door mensen die hun babyshower gedichten online delen. 

Een gedicht schrijven bij je cadeau

Je hebt het perfecte cadeau gevonden dat je nóg perfecter wil overhandigen. En wat is een mooiere manier om dat te doen dan met een baby shower gedicht? Een gedicht is meer dan alleen een verhaaltje, het is een stuk tekst dat met veel zorg en liefde is geschreven. Even veel zorg en liefde als waarmee jij dat cadeau uitzocht. 

Ontroer de mama-to-be met een gedicht door de volgende tips te gebruiken, wedden dat ze het geweldig vind?

Zorg ervoor dat je gedicht inhaakt op je cadeau

Hier moet je even goed voor brainstormen, of misschien heb je dit binnen een paar minuten al op papier staan. Neem er even goed de tijd voor; brainstorm, schrijf alles op dat in je opkomt en probeer rijmwoorden te vinden. Een tip als je geen zin hebt om hier urenlang over na te denken: zoek ze via het rijmwoordenboek van Vandale.

Schrijf in je gedicht persoonlijke herinneringen die passen bij het cadeau

Ook weer een tip waar je soms even voor moet zitten, maar begin eens met de vraag: waarom is dit het perfecte cadeau voor de aanstaande mama? Is het iets wat ze geweldig vind? Als je je niet meteen geïnspireerd voelt: niet getreurd! Denk er gewoon nog iets langer over na, en als je er echt niet op kunt komen kun je het natuurlijk ook vragen aan je vriendinnen of de ouders van de mama-to-be.

Een leuk idee is het geven van een gedicht bij je cadeau
Een leuk idee is het geven van een gedicht bij je cadeau

Origineel spel: maak een babyshower gedicht!

Het perfecte spel voor de creatievelingen onder ons. Een gedicht maken als spel is niet alleen hartstikke leuk, maar zal ook gegarandeerd zorgen voor een hilarische avond. Het spel is heel simpel en gaat als volgt: 

Maak van tevoren kaartjes 

Maak zelf of samen met iemand van te voren kaartjes. Op elk kaartje zet je een woord. Dit woord moet in ieder geval iets te maken hebben met baby’s, kinderen, of zwanger zijn. Deze vouw je samen en doe je in een kom of grabbelton. 

Iedereen trekt op haar beurt 5 kaartjes

Iedereen trekt op haar beurt 5 kaartjes, en met deze 5 kaartjes moet een gedicht gemaakt worden.

Maak een gedicht van de kaartjes 

Het is de bedoeling dat degene die aan de beurt is zelf het gedicht maakt, maar een babyshower moet natuurlijk gewoon leuk zijn. Als iemand er niet uitkomt kun je elkaar helpen of wat ideetjes geven.

Ben je op zoek naar inspiratie voor spelletjes tijdens de babyshower? Lees dan onze 8 tips voor babyshower spelletjes

Groep vrouwen die plezier hebben op de babyshower
Groep vrouwen die plezier hebben op de babyshower

Bonus tips om je babyshower gedicht nét dat beetje extra te geven

Kies een mooie kaart uit 

Het oog wil ook wat, en een mooie kaart geeft je gedicht net dat beetje extra. Online zijn er veel mooie kaarten te vinden voor een vriendelijk prijsje. Of als je in een creatieve bui bent: maak je eigen kaartje(s)!

Decoreer je kaart!

Als je kunt knutselen, handletteren of tekenen kun je elke basic witte kaart omtoveren tot een mooie eigen creatie. Ze zullen wat gaan beleven 🙂 Kijk eens op Pinterest voor DIY ideeën om je kaart te decoreren. Ben je op zoek naar tips om de babyshower van A tot Z te decoreren? Lees dan onze tips voor het versieren van een babyshower

Maak het persoonlijk

Niks maakt een gedicht zo mooi als een persoonlijke touch. Dus als je een mooie herinnering of een lieve tekst in je gedicht schrijft zal deze zeker de show stelen tijdens de babyshower. 

Wees niet bang voor een beetje humor! 

Iedereen houdt ervan om te lachen toch? Probeer eens wat grappige herinneringen op te schrijven en kijk of je hier een plekje voor kan vinden in je gedicht.

Wij hebben geen twijfel dat jij na het lezen van deze tips het perfecte gedicht gaat schrijven voor de babyshower van je vriendin, dochter of partner. Misschien lijkt een gedicht schrijven je nu nog lastig, of dat het het grootste wonder van de wereld is, maar dit zal het meer dan waard zijn als je de lach van de mama-to-be ziet tijdens de baby shower! Dus zet ‘m op. En mensen, wij vinden het ook superleuk om die babyshower gedichten hier te mogen lezen in de comments, zo help je weer een ander!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.