Babyshower decoratie

Decoratie voor een babyshower | Babyshower decoratie

Organiseer jij binnenkort een babyshower voor je beste vriendin en ben je er nog niet helemaal uit hoe je de locatie wilt gaan versieren? De juiste babyshower decoratie verhoogt altijd de sfeer voor deze bijzondere en gezellige dag.

Ben je op zoek naar versiering waar de aanstaande moeder en haar gasten impressed van zullen zijn? Met onze ideeën en handige tips tover jij zelfs de meest saaie locatie om tot een zoete en liefdevolle feestbestemming.

Dus haal de ballonnen maar uit de kast en laat je creatieve kant lekker los. Met deze tips helpen wij jou de perfecte babyshower te organiseren!

Babyshower decoratie ideeën voor de feestlocatie

Voordat jij je helemaal kunt storten op de decoratie van de feestlocatie, doe je er verstandig aan om eerst overeenstemming te bereiken over het babyshower thema. Weet je in welk thema de babyshower gehouden gaat worden, dan kun je op zoek gaan naar bijpassende babyshower versiering. Weten jullie al of het een jongen of meisje gaat worden? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van de traditionele kleuren, met roze of blauwe slingers en ballonnen. Of wilt de mommy to be liever gender neutraal thema? Stem het thema in ieder geval van te voren af en trek dit door in jullie gehele decoratie.

Babyshower versiering kopen

Vind je het lastig om de juiste versiering te vinden? Zoek dan bijvoorbeeld ook eens naar versiering die gebruikt wordt bij een gender reveal party en Google eens ‘geboorte versiering’ voor leuke slingers en ballonnen met teksten. Vergeet daarnaast de mommy to be niet, kies voor haar een mooie sjerp die ze kan dragen tijdens het feestje.

Babyshower entree versiering

De eerste indruk is natuurlijk de entree. Zorg er daarom voor dat de entree mind blowing versierd wordt. Versier de entree bijvoorbeeld met een ballonnen boog met kleuren die matchen met jouw thema. Een ander leuk idee is om een babyshower bord te maken waarop staat “Welkom bij de babyshower van …”. Dit bord kan je versieren met leuke foto’s van de aanstaande ouders en is een leuk ontvangst voor de gasten!

Cadeautjes en boeketten op een mooi versierde tafel
Cadeautjes en boeketten op een mooi versierde tafel

De beste babyshower cadeaus

Voor de beste babyshower cadeaus, is het handig om van te voren aan de partner een lijst te vragen, zodat de gasten een origineel cadeau kunnen kopen. Omdat de gasten vaak binnenkomen met een cadeau in de hand, kan je bij de entree een tafel inrichten speciaal voor de cadeaus. Kies niet voor een saaie tafel, maar gebruik ook hier babyshower versiering binnen het thema. De tafel kan je met geboorte versiering en bijvoorbeeld roze of blauwe slingers extra feestelijk versieren.

Speciale herinnering voor de mommy to be

Zorg voor leuke herinneringen aan deze speciale dag voor de aanstaande moeder. De gasten zien er bij binnenkomst nog op hun allerbest uit. Richting het eind van het feestje kan dit vaak anders zijn. Daarom is het een leuk idee om een photobooth te huren en deze bij de entree te plaatsen. De gasten kunnen dan gelijk even de photobooth in voor een paar memorabele foto’s. Zorg voor een grappige achtergrond en kies leuke foto attributen die verband houden met het thema. Ook is het leuk om een babyshower gastenboek bij de photobooth te leggen, gasten kunnen dan hun eigen foto hierin plakken en een leuke boodschap erbij schrijven voor de aanstaande ouders.

Op veel babyshowers worden er kleine presentjes meegegeven aan de gasten na afloop van de babyborrel. In deze cadeautjes wordt vaak veel tijd en energie gestoken, daarom moeten ze gezien worden. Een leuke manier om de presentjes alvast onder de aandacht te brengen is door ze klaar te leggen op een versierde tafel. Dit ziet er ook nog eens ontzettend feestelijk uit!

Babyshower ballonnen

Nu de entree er mooi en feestelijk uitziet, is het tijd om de rest van de locatie te versieren. Een eenvoudige maar efficiënte manier om de locatie op te vrolijken is natuurlijk door het gebruik maken van ballonnen! Ballonnen zijn in allerlei vormen, kleuren en maten verkrijgbaar. Zo zijn er dus altijd wel ballonnen te vinden die goed passen bij het thema.

Gebruik altijd een (helium) pomp om de ballonnen op te blazen. Maak vervolgens leuke trosjes van de opgeblazen ballonnen of bindt ze samen tot een boog of ander leuk decoratiestuk dat je ergens op kunt hangen. 

Laat je ze liever vrij in de lucht? Bindt dan aan de – met helium gevulde – ballonnen mooie linten. De ballonnen zweven dan naar het plafond en de hangende linten creëren een mooie luxe uitstraling.

Babyshower tafel decoratie

Wanneer je een babyshower gaat organiseren mogen de tafels niet vergeten worden. Zorg er daarom voor dat ook de tafel decoratie helemaal on point is en in lijn met het door jullie gekozen thema.

Een mooi gedekte tafel voor een babyshower
Een mooi gedekte tafel voor een babyshower

Zorg er altijd voor dat de tafels bekleed worden met een leuk tafelkleed. Voor een extra feestelijke uitstraling kan je bijvoorbeeld roze of blauwe confetti over de tafels strooien. Dek de tafels alvast met servies en servetten die ook in het thema passen. Zorg daarnaast voor naambordjes van de gasten, zet alvast wat lekkere snacks op de tafels en kleed de tafels af met mooie bloemen of kaarsen. Ideeën voor het serveren van lekkere hapjes en snacks, lees je in ons artikel babyshower hapjes.

Babyshower versiering zelf maken

Aan leuke babyshower versiering hangt vaak een prijskaartje. Hebben jullie een kleiner budget voor het organiseren van de babyshower? Geen paniek! Ook dan kun je de babyshower locatie heel leuk aankleden. Maak in dat geval babyshower versiering zelf! 

Voor goedkopere decoratie wordt misschien wat meer van je eigen creativiteit verlangt, maar dit maakt het zeker niet minder leuk. Organiseer voorafgaand aan de babyshower een knutselmiddag met je vriendinnen en beleef zo al de grootste voorpret met het knutselen van babyshower versieringen! Maak jullie eigen slingers, welkomstbord of decoratie voor op de tafels! Zoek ook eens op Pinterest voor extra inspiratie.

Babyshower decoratie pakket

Het organiseren van een babyshower kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Zeker wanneer je de babyshower decoratie binnen eenzelfde thema wenst te versieren. Het opdoen van ideeën en uitzoeken van versieringen vergt nou eenmaal tijd.

Om tijd te besparen kun je bij veel winkels of webshops een babyshower decoratie pakket kopen. Deze pakketten bevatten alle babyshower essentials in dezelfde stijl en thema. Handig want dan hoef jij dit niet meer bij elkaar te zoeken. Denk aan bordjes, servetten, ballonnen, slingers en taart toppers (maar je kunt ook zelf een geweldige babyshower taart maken natuurlijk). Overal is aan gedacht en alles past perfect bij elkaar. Dit scheelt jou ontzettend veel tijd en gedoe en je bent er zeker van dat je nooit de verkeerde combinaties maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.